eropuit met de kids

De leukste activiteiten voor de kinderen

Rondom Buitengoed de Bollen is van alles te beleven voor kinderen. Hieronder zetten we wat tips voor je op een rijtje.

Speelboerderijen: Gouden Woud, De Steenuil, en De Gerrithoeve

Lekker spelen op de speelboerderij

Wat is er leuker dan lekker ravotten op de boerderij? Bij speelboerderijen Gouden Woud, De Steenuil, en De Gerrithoeve kunnen de kinderen naar hartelust zowel binnen als buiten spelen. Skelters, trampolines, zandbak, speeltoestellen, glijbanen, kabelbanen, speelhuisjes, noem het maar op! Bij De Gerrithoeve hebben ze zelfs overalletjes in alle maten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vieze kleertjes.

 

Spelen met de dieren

Bij De Steenuil kunnen de kids niet alleen met speelgoed spelen, maar ook met de dieren kennismaken. Ze mogen op bezoek bij de kalfjes, geitjes aaien, de dieren voeren met de boer, en met konijntjes knuffelen. Daarnaast heeft De Steenuil dagactiviteiten zoals ponyrijden, knutselen, tractorrijden, boerenspelletjes en in de zomer een maisdoolhof. Op de website kun je zien welke activiteit voor welke dag staat ingepland en of het doolhoof open is.

 

Goud zoeken bij Gouden Woud

Midden in natuurgebied het Groene Woud met edelherten, hazen en fazanten ligt speelboerderij Gouden Woud. Lekker kuilen graven in het zand, spelen met water, klauteren op speeltoestellen en goud zoeken.

De speelboerderij is bewust natuurlijk van opzet. De speelplek ligt midden in een stukje ongerepte natuur. Voor de speeltoestellen is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. De ezels Okkie en Sophie en koeien Beppie en Kuifje maken de speelboerderij compleet.

 

En voor mama en papa: het terras

Lekker eten en drinken maakt de Brabantse boerderij beleving compleet! Geniet van bourgondische lekkernijen. Natuurlijk is er ook een kinderkaart. Kaartjes kopen kan via de websites van de boerderijen.

De natuur in

Met de hele familie wandelen

In de omgeving van het buitengoed zijn ontelbaar veel wandelroutes, meer daarover lees je op de pagina Wandelen en fietsen. Voor kinderen zijn onderstaande wandelgebieden het allerleukst.

 

De Oisterwijkse bossen en vennen

De Oisterwijkse bossen staan bekend als een van de mooiste natuurgebieden in de regio. Vanaf het bezoekerscentrum zijn verschillende wandelingen te maken. Wil je ergens lekker neerstrijken waar de kinderen zich goed kunnen vermaken? Het Boscafe, de Belvertshoeve, en Boshuis Venkraai hebben een terras met zicht op de speeltuin.

Kabouter Koning Kyrië avonturenpad

In de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon ligt het kabouter Koning Kyrië Avonturenpad. Dit avonturenpad van ongeveer 2,5 km lang, is  gratis te bezoeken en dankt zijn naam aan een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouter Kyrië de leider van de kabouters die in Kempen leefde. De kabouters gingen 's nachts op pad om de boeren en huizen uit de omgeving te helpen. Tijdens de wandelroute komt u langs avonturenpunten, waar de kinderen spelletjes en activiteiten kunnen doen die in het teken staan van Kabouter Kyrie en de natuur.

Kaart van het Koning Kyrie avonturenpad

Streekpark Kienehoef en Boshuys Best

Speeltuin bij Boshuys Best

Streekpark Kienehoef

Streekpark Kienehoef ligt vlakbij Sint-Oedenrode en biedt een kinderboerderij en speeltuin met waterbeleving, waar je kunt roeien en waterfietsen. Bij het sfeervolle paviljoen De Helden van Kien strijk je neer voor een heerlijke lunch, smakelijk diner of een gezellige borrel. Ondertussen maak je kennis met al het lekkers wat het Streekpark te bieden heeft. Het restaurant werkt namelijk met producten uit eigen moestuin. Daarnaast worden er talloze activiteiten georganiseerd het gehele jaar door.

 

't Boshuys Best

Bij 't Boshuys in Best bevind je je letterlijk midden in de natuur. Een prachtige locatie omgeven door de bossen van natuurgebied de Sonse Heide zorgen voor een unieke en ontspannen sfeer. Je vind er niet alleen een terras met speeltuin en een kabouterpad, maar ook twee musea:

Bevrijdende Vleugels is een museum over de Tweede wereldoorlog op het terrein waar in 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Super leerzaam voor de kids, maar ook zeker voor de ouders.

Bij Spelebos draait alles om speelgoed en spelen, maar dan niet zoals je zou verwachten. Dit speelgoedmuseum heeft riante collectie speelgoed van vroeger. Ontdek de Fabeltjeskrant, loopauto's, modeltreinen, bordspellen en nog veel meer! Loop langs de diverse diorama's, speel levensgrote spellen en vermaak jezelf de hele middag. Interactie staat centraal.

Efteling en Safaripark Beekse Bergen

Sprookjesbos Efteling

Op zoek naar een extra speciaal uitje? Attractiepark Efteling ligt op slechts een halfuurtje rijden vanaf Buitengoed de Bollen. Ontdek een wereld vol wonderen in dit attractiepark met nieuwe, spannende attracties en sprookjes.

Of ga op safari en maak kennis met alle bijzondere dieren van Safaripark Beekse Bergen. Tijdens de unieke safariroutes ontmoet je meer dan 150 verschillende dieren in de grootste dierentuin van de Benelux. En dat op maar twintig minuten rijden.

Tiny house De Groene Ackers

Tiny house De Groene Ackers Tiny house De Groene Ackers is een van onze spiksplinternieuwe huisjes. In deze tiny house vind je de combinatie van een modern interieur met de nostalgie van vroeger. Kom tot rust en ontdek de vele fiets- en wandelroutes vanuit dit volledig uitgeruste vakantiehuisje. In dit tiny house is plaats voor…

Tiny house De Stille Ackers

Tiny house De Stille Ackers Tiny house De Stille Ackers is een van onze spiksplinternieuwe huisjes. In deze tiny house vind je de combinatie van een modern interieur met de nostalgie van vroeger. Kom tot rust en ontdek de vele fiets- en wandelroutes vanuit dit volledig uitgeruste vakantiehuisje. In dit tiny house is plaats voor…