wandelen en fietsen

Het landhuis op Langoed Heerenbeek

genieten in de natuur

Voor liefhebbers van wandelen en fietsen heeft Buitengoed De Bollen de ideale ligging. Niet alleen ligt het middenin Het Groene Woud, en vlakbij natuurgebied De Kampina, ook maakt het deel uit van de Brabantse Kempen; één van de meest geliefde streken in Nederland.

Start je ontdekkingstocht bij één van de Natuurpoorten in de regio; hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen, te wandelen, of lekker actief buiten te zijn. Of stel zelf je route samen: met het fiets- en wandelroutenetwerk kun je met behulp van knooppunten zelf je route bepalen en het aantal kilometers dat je wil fietsen of wandelen.

Lees verder op deze pagina voor meer informatie en tips.

Bezoek Het Groene Woud

Maar liefst 21 natuurgebieden vormen samen de natuurkern van Het Groene Woud. In ieder gebied zijn bijzondere dingen te ontdekken en te ondernemen. Typerend voor Het Groene Woud is de grote biodiversiteit. Er leven honderden soorten zoogdieren, vogels, vlinders, kevers en andere beestjes. Een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelrouteknooppunten koppelt de vele kleine dorpen aan elkaar.

Op deze kaart zie je het gehele oppervlak van Het Groene Woud. Klik hier voor een lijst van de verschillende natuurgebieden en meer informatie.

Informatiepaaltje bij een bospad
Fietspeloton fietst door groene omgeving

fietsen vanaf de bollen

Fans van fietsen kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Buitengoed De Bollen. De fietsroutenetwerken Kempenland en Het Groene Woud hebben knooppunten in het nabijgelegenheid dorp Oirschot.

Bij ons kun je degelijke fietsen huren voor €10,- per dag per fiets. Zoek je iets extra's? Bij Van Overdijk Fietsen kun je elektrische fietsen en mountainbikes huren. Neem je je eigen fiets mee? Wij hebben aflsuitbare stallingen waar je hem droog en veilig kunt neerzetten tijdens je verblijf.

Ven op De Kampina
Paard op een bospad
Langoed Heerenbeek
Gedenksteen op de hei
Routekaart

Een sprookjeswereld De kampina

Vroeg in de ochtend, als het witte veenpluis en de nevel de heide streelt, is de Kampina een sprookjeswereld. Onderweg kom je misschien paarden of runderen tegen. De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden.

Buitengoed De Bollen ligt vlakbij het zuiden van de Kampina. Daar vind je het beekdal van de Beerze en het cultuurhistorische landschap van Balsvoort.

Gedenkssteen
Bospad

Een landschap vol verhalen

De wandelroutes in De Kempen zijn duidelijk aangegeven en voeren je onder meer dwars door dichtbegroeide bossen, wonderschone vennen en prachtige heidegebieden. Zeker ook in de omgeving van Oirschot.

Daarnaast is er de rijke geschiedenis van de Kempen. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na. De bossen vormden het terrein van smokkelaars, en over de zandpaden liepen marskramers met hun koopwaar in een mand op de rug. Het landschap hier zit vol verhalen.

 

een rijke geschiedenis

Oirschot is één van de schilderachtigste plaatsen van de Kempen en rijk aan monumenten. De omgeving van Oirschot kenmerkt zich door oud cultuurgebied dat vooral agrarisch in gebruik is, en door natuurschoon. Oirschot was lange tijd de hoofdstad van Kempenland en de heren van Oirschot verbleven hier of op het Kasteel Ten Bergh te Spoordonk.

Wil je meer weten over de monumentale geschiedenis van Oirschot en wat er in en rond het dorp te beleven valt?

Monumentale gebouwen

meer informatie

Er is ontzettend veel informatie te vinden over de omgeving. Hieronder geven we je graag een aantal tips.

Vlakbij

Tip Oirschot: 10 natuurgebieden rondom Oirschot

Meest nabijgelegen Natuurpoort: De Spoordonkse Watermolen

Over de natuur in Noord-Brabant

Brabants landschap: alles over de natuur in Brabant

Staatsbosbeheer: natuurgebieden in Brabant

Natuurpoorten: alle natuurpoorten in Brabant

Routes

Buitengoed De Bollen is gelegen tussen de knooppunten 13 en 14. Knooppunt 49 van het wandelroutenetwerk grenst eveneens aan Buitengoed De Bollen. De fietsroutenetwerken Kempenland en Het Groene Woud hebben ook knooppunten in Oirschot.

Wandelroutenetwerk: zelf een route plannen

Fietsroutenetwerk: bestaande routes

Fietsroutenetwerk: zelf een route plannen

Riviertje door boomrijk gebied